Oaxaca-hunden
Lær hvordan du lager en deilig oaxaca dog med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull lunch eller middag, med autentiske smaker fra mexico.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp skivede, rå mandler
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 liten spansk løk, grovhakket
- 3 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 kopp moste plommetomater
- 3 kopper kyllingkraft, pluss mer ved behov
- Liten mengde (omtrent 1/4 kopp) moste chipotle i adobo
- 2 spiseskjeer ancho chili-pulver
- 1 spiseskje New Mexico chili-pulver
- 1/2 teskje malt chile de arbol
- 1/4 kopp hakket fersk mango
- 1/4 kopp rosiner
- 1/4 kopp knuste blå mais-tortillachips
- 1 spiseskje honning
- 1 spiseskje rent lønnesirup
- 3 spiseskjeer melasse
- 3/4 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt nellik
- 1/2 teskje malt allehånde
- 1 unse semi-søt eller bittersøt sjokolade, finhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 3/4 kopp fersk limesaft
- 3/4 kopp destillert hvit eddik
- 3 spiseskjeer superfin sukker
- 2 teskjeer kosher salt
- 1 serranoskive, delt ned midten
- 2 teskjeer finhakket fersk oregano
- 1 stor rød løk, skrelt, delt i to, skåret i 1/8-tommers tykke skiver
- 8 kosher hot dogs, grillet eller stekt på grillpanne
- Myke hot dog-brød
- 1/2 kopp (2 unser) smuldret queso fresco
- 1 kopp revet Manchego-ost
- 1 moden Hass avocado, skrelt, utkjernet og skåret i små terninger
Fremgangsmåte
- 1Mole: Ha mandlene i en middels stor kjele over middels varme og kok til de er lett gyldne, rør av og til, ca. 5 minutter. Ta mandlene opp av kjelen og legg dem på en tallerken. Skru opp varmen til høy, tilsett oljen og varm til den begynner å glitre. Tilsett løken og kok til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløken og kok i 30 sekunder. Rør inn tomatene, kyllingkraften, chipotle og chilipulver, la det koke opp og la det småkoke i 10 minutter.
- 2Tilsett mango, rosiner, tortillachips og mandler og kok, rør av og til, til mangoen er myk og blandingen har redusert til halvparten, ca. 30 minutter. La det avkjøle i 5 minutter før du heller det i en blender.
- 3Overfør forsiktig blandingen til en blender og kjør til den er jevn. Ha blandingen tilbake i kjelen over høy varme, tilsett honning, lønnesirup, sirup, kanel, nellik, allehånde og sjokolade. La det koke til det har fått en sausaktig konsistens, ca. 10 minutter, og smak til med salt og pepper.
- 4Løks: Bland limesaft, eddik, sukker, salt og chili i en middels stor kjele og kok opp over middels varme. La blandingen koke til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og la det avkjøle i 5 minutter.
- 5Legg løkskivene i en liten bolle. Hell den varme eddikblandingen over og vend forsiktig for å dekke. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer og opptil 48 timer, og rør i blandingen et par ganger.
- 6Forvarm en grill eller takke til middels varme.
- 7Hot dogs: Stek hot dog-pølsene på grillen eller takken til de er gyldne og skinnet er sprøtt. Legg dem i brødene og topp hver med litt mole-saus, ost, avocado og sylteagurkede rødløk.