Pekingand
Lær hvordan du lager den perfekte pekingskinke hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for spesielle anledninger og smakfulle middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor gryte, 3/4 full med vann, kokende
- 1 hel and, med hodet på
- 1/4 kopp sukker
- 1/4 kopp salt
- 1 teskje femkrydderpulver
- 1 kopp sirup
- 2 kopper olje, varm
Fremgangsmåte
- 1Dypp hele anden i den store gryten med kokende vann. Ta den opp så snart skinnet skifter farge.
- 2Strø innsiden av anden med sukker, salt og fem-spice pulver. Gni skinnet på anden med melasse. Bind anden med snor og heng den på et luftigt sted i 2 timer, eller legg den i kjøleskapet over natten uten dekke. Dette vil tørke ut skinnet slik at det blir sprøtt.
- 3Forvarm rotisserieovnen til 375 grader og stek i 45 minutter, eller til skinnet er rødbrunt.
- 4Før servering, hell varm olje over skinnet for å øke sprøheten. Skjær skinnet og kjøttet fra anden, og server.