Pekingand

Pekingand

Lær hvordan du lager den perfekte pekingskinke hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for spesielle anledninger og smakfulle middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor gryte, 3/4 full med vann, kokende
  • 1 hel and, med hodet på
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp salt
  • 1 teskje femkrydderpulver
  • 1 kopp sirup
  • 2 kopper olje, varm

Fremgangsmåte

  1. 1Dypp hele anden i den store gryten med kokende vann. Ta den opp så snart skinnet skifter farge.
  2. 2Strø innsiden av anden med sukker, salt og fem-spice pulver. Gni skinnet på anden med melasse. Bind anden med snor og heng den på et luftigt sted i 2 timer, eller legg den i kjøleskapet over natten uten dekke. Dette vil tørke ut skinnet slik at det blir sprøtt.
  3. 3Forvarm rotisserieovnen til 375 grader og stek i 45 minutter, eller til skinnet er rødbrunt.
  4. 4Før servering, hell varm olje over skinnet for å øke sprøheten. Skjær skinnet og kjøttet fra anden, og server.