Urte-ertedip

Urte-ertedip

oppskrift på herbed pea dip, en frisk og smakfull forrett med erter og urter. perfekt for sommermåltider og sosiale anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Havsalt
  • 2 kopper frosne erter, tint
  • 1/4 kopp hakket frisk dill
  • 1/4 kopp ferske mynteblader, hakket
  • 2 teskjeer sitronsaft
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 spiseskje av oljen i en stekepanne på middels varme. Tilsett løken og stek til den er gyllen, ca. 6 til 8 minutter. Ha i en klype salt og hvitløk, og stek i ytterligere 3 minutter. Tilsett erter og kok i 1 minutt. Fjern fra varmen og avkjøl. Ha erter og løk i en food processor, og tilsett dill, mynte, sitronsaft, resten av oljen og ¼ kopp vann. Kjør til det er jevnt. Smak til med salt og pepper, og hell over i en bolle før servering.