Urte-ertedip
oppskrift på herbed pea dip, en frisk og smakfull forrett med erter og urter. perfekt for sommermåltider og sosiale anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Havsalt
- 2 kopper frosne erter, tint
- 1/4 kopp hakket frisk dill
- 1/4 kopp ferske mynteblader, hakket
- 2 teskjeer sitronsaft
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje av oljen i en stekepanne på middels varme. Tilsett løken og stek til den er gyllen, ca. 6 til 8 minutter. Ha i en klype salt og hvitløk, og stek i ytterligere 3 minutter. Tilsett erter og kok i 1 minutt. Fjern fra varmen og avkjøl. Ha erter og løk i en food processor, og tilsett dill, mynte, sitronsaft, resten av oljen og ¼ kopp vann. Kjør til det er jevnt. Smak til med salt og pepper, og hell over i en bolle før servering.