Kylling Tikka Masala

Kylling Tikka Masala

Lær hvordan du lager en autentisk chicken tikka masala med vår enkle oppskrift. Perfekt for middagen, smakfull og enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper helmelk gresk yoghurt
  • 3 spiseskjeer ancho chili-pulver
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 2 teskjeer malt koriander
  • 2 teskjeer malt fennikel
  • 2 teskjeer malt gurkemeie
  • 1 teskje malt kardemomme
  • 1 teskje malt nellik
  • 1 teskje malt chile de arbol eller cayennepepper
  • 1 teskje malt svart pepper, samt mer etter smak
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 6 benfrie, skinnløse kyllinglår
  • Salt
  • 1/2 kopp smeltet ghee

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Visp sammen yoghurt, krydder, hvitløk og ingefær i en stor ildfast form. Tilsett kyllingen og vend den i blandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 8 timer og opptil 24 timer.
  3. 3Forvarm grillen. Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på et stekebrett og pensle med litt av gheeen. Ta kyllingen ut av marinaden og tørk av overflødig marinade. Pensle bryststykkene med ghee og krydre begge sider med salt og pepper etter smak. Legg dem jevnt på bakeplaten. Grill til de er gyldne på begge sider, omtrent 4 minutter per side.
  4. 4Ta kyllingen av varmen og legg den på et skjærebrett. La den hvile i 5 minutter, og skjær den i skiver som er ca. 2,5 cm tykke. Overfør kyllingen til et serveringsfat og server.