Krydrede kjøttdeigstacos
oppskrift på spicy ground beef tacos - en enkel og smakfull rett perfekt for hverdagsmiddagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 hvit løk, finhakket
- 1 spiseskje tomatpuré
- 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 2 teskjeer malt koriander
- 1 teskje paprika
- 1 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe (chuck)
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 boks på 15 unser hakkede, ildrøkte tomater
- 1 til 2 teskjeer sterk saus
- 12 harde tacoskall
- Revet iceberg-salat, revet cheddarost og/eller sylteagurker, til topping
Fremgangsmåte
- 1Varm opp vegetabilsk olje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og kok, rør av og til, til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett tomatpuré, Worcestershire-saus, chilipulver, spisskummen, koriander, paprika, oregano og hvitløkspulver; kok, rør, til løken er dekket, ca. 1 minutt.
- 2Tilsett storfekjøtt, 1 teskje salt og et par kverner pepper i pannen. Kok, del opp kjøttet med en sleiv, til det ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Tilsett tomater, hot sauce og 1/4 kopp vann, og la det småkoke. Skru ned varmen og kok, rør av og til, til saften er litt tykkere, 5–7 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 3I mellomtiden, varm opp tacoskallene som det står på pakken. Fyll dem med storfekjøttblandingen og topp med salat, ost og/eller sylteagurker.
- 4Fotograf: Ryan Dausch