Gruyère-potetgrateng

Gruyère-potetgrateng

oppskrift på gruyere potetgrateng - en kremet og smakfull rett med ost og poteter, perfekt til hverdags eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund store røde poteter
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 1/2 kopper grovt revet Gruyère (ca. 170 gram)
  • 2 store egg
  • 2 kopper melk, oppvarmet til akkurat kokepunktet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm en ovn til 200 grader Celsius og smør en gratin- eller en grunn bakeform på ca. 1 ½ liter. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca. 3 mm tykke). Legg potetskivene i det kokende vannet og forkok dem i 4 minutter. Sil av vannet godt i en sil.
  2. 2I en gratin- eller bakeform, legg potetskivene i lag, overlappende hverandre, i tre lag. Strø hver av de to første lagene med en tredjedel av Gruyère-osten, salt og pepper.
  3. 3I en liten bolle, visp eggene og tilsett den varme melken i en tynn stråle, mens du visper. Krydre blandingen med salt og pepper, og hell den jevnt over potetene. Strø resten av osten over, og stek i 30 minutter, eller til toppen er gyllen og potetene er møre.
  4. 4Vinanbefalinger: Penfolds Shiraz, Rosemount Shiraz.