Tandoorikylling
Lær hvordan du lager autentisk tandoori chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagen eller helgen, med rike smaker og krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp yoghurt
- 3 spiseskjeer Tandoori Masala, oppskrift følger
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- Saften av 1 lime
- En klype salt
- En 1,4 kg kylling, delt i 8 biter
- Limebåter til pynt
- 1/4 kopp spisskummenfrø
- 1/4 kopp korianderfrø
- 3 spiseskjeer røkt paprika
- 2 spiseskjeer garam masala
- 2 teskjeer hvitløkskrydder
- 1 teskje chilipulver
- 1 teskje fenikkelfrø
- 1 teskje malt ingefær
- 1 teskje gurkemeie
- 8 grønne kardemommekapsler
- 5 hele nellikspiker
- 1/2 tomme kanelstang
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Ha yoghurt, Tandoori Masala, hvitløk og limesaft i en stor bolle, og tilsett kyllingbitene. Gni inn marinaden i kyllingen til den er helt dekket. Legg kyllingen på et smurt stekebrett. Sett det i ovnen og stek til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig, i 35 til 40 minutter. Server med limebåter.
- 3Mal spisskummenfrø, korianderfrø, røkt paprika, garam masala, hvitløkspulver, chilipulver, fenugreekfrø, ingefær, gurkemeie, kardemomme, nellik og kanelstang i en elektrisk krydderkvern. Oppbevar i en lufttett beholder.


