Tandoorikylling

Tandoorikylling

Lær hvordan du lager autentisk tandoori chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for middagen eller helgen, med rike smaker og krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp yoghurt
  • 3 spiseskjeer Tandoori Masala, oppskrift følger
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • Saften av 1 lime
  • En klype salt
  • En 1,4 kg kylling, delt i 8 biter
  • Limebåter til pynt
  • 1/4 kopp spisskummenfrø
  • 1/4 kopp korianderfrø
  • 3 spiseskjeer røkt paprika
  • 2 spiseskjeer garam masala
  • 2 teskjeer hvitløkskrydder
  • 1 teskje chilipulver
  • 1 teskje fenikkelfrø
  • 1 teskje malt ingefær
  • 1 teskje gurkemeie
  • 8 grønne kardemommekapsler
  • 5 hele nellikspiker
  • 1/2 tomme kanelstang

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Ha yoghurt, Tandoori Masala, hvitløk og limesaft i en stor bolle, og tilsett kyllingbitene. Gni inn marinaden i kyllingen til den er helt dekket. Legg kyllingen på et smurt stekebrett. Sett det i ovnen og stek til kyllingen er gjennomstekt, men fortsatt saftig, i 35 til 40 minutter. Server med limebåter.
  3. 3Mal spisskummenfrø, korianderfrø, røkt paprika, garam masala, hvitløkspulver, chilipulver, fenugreekfrø, ingefær, gurkemeie, kardemomme, nellik og kanelstang i en elektrisk krydderkvern. Oppbevar i en lufttett beholder.