Biff Bourguignon

Biff Bourguignon

oppskrift på beef bourguignon, en rik og smakfull fransk gryterett med oksekjøtt og rødvin. perfekt for helgekosen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 laurbærblad
  • 4 kvister fersk timian
  • 3 kvister fersk persille, pluss ekstra blader til garnityr
  • 1 kvist fersk rosmarin
  • 4 skiver bacon, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1,36 kg gryte- eller storfekjøtt
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer ekstra-virgin olivenolje, pluss mer etter behov
  • 283 gram cremini-sopp, delt i to eller firedoblet hvis store
  • 1 løk, delt i to og tynnsnittet
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • 4 gulrøtter, kuttet i 3,8 cm biter
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 2 kopper tørr rødvin
  • Én 410 grams boks med redusert natrium storfekraft
  • Én 454 grams pose frosne perle-løk, tint

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: osteklede; kjøttnor
  2. 2Til bouquet garni: Pakk urtene inn i osteklede og fest med kjøttnor, og la det være omtrent 15 cm med snor igjen. Sett til side.
  3. 3Til storfe bourguignon: Kok baconet i en stor nederlandsk ovn på middels varme til det er brunt, men ikke helt utfettet, i 5 minutter. Bruk en hullsleiv til å ta opp baconet og legg det på en tallerken med kjøkkenpapir.
  4. 4Legg melet i en flat skål. Krydre storfe godt med salt og pepper, og vend det deretter i melet for å dekke, og rist av overflødig mel. Tilsett oljen i den nederlandske ovnen, varm opp til den skinner, og brun storfe i porsjoner. Bruk en hullsleiv til å overføre de brune kjøttbitene til en stor bolle.
  5. 5Tilsett sopp i pannen. Krydre med salt og pepper. Kok til de er brune, ca. 4 minutter. Hvis pannen virker tørr, tilsett mer olivenolje. Skyv soppen til sidene av pannen, tilsett løk og kok til de er lett brune, 6 til 8 minutter. Krydre igjen med en klype salt og pepper. Tilsett hvitløk og kok til det dufter, ca. 1 minutt.
  6. 6Knytt forsiktig bouquet garni til håndtaket på gryten og slipp den ned i grønnsakene (eller kast hele buketten rett i gryten). Tilsett gulrøtter og tomatpuré, og kok under omrøring i 2 minutter. Hell i rødvin, øk varmen og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 2 minutter, mens du rører opp de brune bitene som har satt seg fast i bunnen av pannen med en tresleiv. Tilsett buljong og 2,5 dl vann, og legg kjøttet og baconet tilbake i gryten. La det småkoke under lokk i 1 time.
  7. 7Tilsett perleløk i gryten og kok, delvis dekket, til kjøttet er veldig mørt når det stikkes med en gaffel, ytterligere 1 time. Fjern bouquet garni. Krydre gryten med salt og pepper etter smak. Pynt med persilleblader før servering.