Ovenbakte poteter
Lær hvordan du lager deilige ovnen-friterte poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 mellomstore russetpoteter, ca. 680 gram, vasket og tørket
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje eller en nøytral olje
- 2 teskjeer kosher-salt
- En klype cayennepepper, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 2Med skallet på, kutt potetene i seks lange båter, omtrent 2-3 centimeter brede. Bland potetene, olje, salt og cayenne i et stekebrett og vend det hele godt sammen (dette reduserer oppvasken). Legg potetene i ett lag på stekebrettet, slik at den skårne siden er i kontakt med stekebrettet, men pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Stek til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 30 minutter. Bruk en slikkepott til å snu potetene og stek i ytterligere 5 minutter.
- 3Overfør potetene til et serveringsfat og server umiddelbart.