Hello Fresh Mobile Banner
Ovenbakte poteter

Ovenbakte poteter

Lær hvordan du lager deilige ovnen-friterte poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 mellomstore russetpoteter, ca. 680 gram, vasket og tørket
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje eller en nøytral olje
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • En klype cayennepepper, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  2. 2Med skallet på, kutt potetene i seks lange båter, omtrent 2-3 centimeter brede. Bland potetene, olje, salt og cayenne i et stekebrett og vend det hele godt sammen (dette reduserer oppvasken). Legg potetene i ett lag på stekebrettet, slik at den skårne siden er i kontakt med stekebrettet, men pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Stek til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 30 minutter. Bruk en slikkepott til å snu potetene og stek i ytterligere 5 minutter.
  3. 3Overfør potetene til et serveringsfat og server umiddelbart.