Union Square Cafés marinerte filet av tunfisk
Lær hvordan du lager den deilige marinerte filet mignon av tunfisk inspirert av union square cafe. Perfekt for en smakfull hovedrett med enkle steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp teriyakisaus
- 1/2 kopp tørr sherry
- 4 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 1/2 kopp hakket vårløk
- 2 fedd hvitløk, tynne skiver
- 1/2 teskje cayennepepper
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 2 sitroner, presset saft av
- 4 (ca. 225–280 gram) gulfinntunfille, skåret i 3-tommers terninger
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp japansk syltet ingefær (finnes i asiatiske butikker)
Fremgangsmåte
- 1Bland alle marinadeingredienser i en bolle stor nok til å romme tunfiskbiffene. Legg tunfiskbiffene i marinaden og sett dem i kjøleskapet i 3 timer, snu dem hver time.
- 2La tunfisken renne av og bli romtemperert i 30 minutter før koking.
- 3Forvarm en grill, grillpanne eller utendørs grill til veldig høy varme.
- 4Pensle tunfisken med olivenolje. Grill biffene i 1 til 2 minutter på hver av de seks sidene. Utsiden av tunfisken skal være pent brent, og midten skal være knapt varm og ganske rå. På denne måten vil tunfisken forbli saftig og smakfull.
- 5Topp hver biff med syltet ingefær og server.