Shabbat Challah
Lær hvordan du lager deilig shabbat challah hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til helgens feiring og samling. Enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer tørrgjær
- 4 kopper varmt vann
- 2 spiseskjeer salt
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 kopp vegetabilsk olje
- 4 egg
- 12 kopper hvetemel
- 1 egg
- 3 spiseskjeer vann
- 1/2 teskje vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp sesamfrø
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, dryss gjæren over vannet. La det stå i ca. 5 minutter for å løse opp gjæren. Rør inn salt, sukker, olje og 4 egg til det er godt blandet. Bland gradvis inn melet. Når deigen blir for tykk til å røre, heller du den ut på en melet overflate og knar i 8 til 10 minutter. Plasser deigen under bollen for å heve til dobbel størrelse. Alternativt kan du sette deigen i bollen og dekke den med et håndkle.
- 2Slå ned deigen, og del den i 6 eller 8 jevne deler, avhengig av hvilken form du ønsker. Husk å ta av en liten bit og lage en velsignelse (i henhold til jødisk lov). Rull delene til pølser. Braid dem til to brød, eller én stor flette med 6 deler – men bare hvis ovnen din er stor nok. Alternativt kan du lage spiralformede challaher av hver pølse. Legg endene under, og plasser på et bakepapirkledd stekebrett for å heve til fingeren din etterlater en liten fordypning når du forsiktig trykker på brødet.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Visp sammen det resterende egget, vannet og vaniljesukkeret. Pensle over toppen av brødene. Strø sesamfrø over toppen.
- 4Stek i 35 til 40 minutter i den forvarmede ovnen, til brødet er dypt gyllenbrunt. Pakk den lille biten av deigen som ble velsignet inn i aluminiumsfolie, og brenn den i ovnen som et offer mens de andre brødene stekes.