
Fullkornsølbrød med øl
Prøv denne deilige fullkorns ølbreaden! Enkelt å lage, perfekt for helgen, og sunnere alternativ til tradisjonelt brød. Ideell for frokost eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel (all-purpose mel)
- 1 1/2 kopper sammalt hvete
- 4 1/2 teskjeer bakepulver
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1/3 kopp brunt sukker, pakket
- 1 (12 fluid ounces) boks eller flaske øl
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x13 cm brødform lett.
- 2I en stor blandebolle, bland hvetemel, sammalt hvete, bakepulver, salt og brunt sukker. Hell i øl, og rør til en tykk deig dannes. Det kan være nødvendig å blande deigen for hånd. Skrap deigen over i den forberedte brødformen.
- 3Stek i forvarmet ovn i 50 til 60 minutter, til en kakepinne som settes inn i midten av brødet kommer ut ren.