Deilige Salisbury-steaks i soppsaus

Deilige Salisbury-steaks i soppsaus

Oppdag hvordan du lager saftig Salisbury Steak i kremet soppsaus. Perfekt for en smakfull hovedrett. En enkel oppskrift for alle matelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund kjøttdeig av storfe
  • 1 egg
  • 3 spiseskjeer knuste, runde kjeks (smørbrødkjeks)
  • 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje pepper
  • 1/4 teskje krydderblanding for fjærfe
  • 2 bokser á 4 unser (113 g) sopp i skiver med juice
  • 3 spiseskjeer smør
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 3 kopper melk
  • 3 terninger storfebuljong

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen det malt storfekjøttet, egg, knuste kjeks, løk, salt, pepper og fuglefrø i en middels stor bolle med hendene. Form til 6 biffer, ca. 2,5 cm tykke.
  2. 2Stek biffene i en stor stekepanne over middels høy varme i 3 til 4 minutter på hver side, eller til de er godt brune. La fettet renne av, og legg biffene på et fat; hold dem varme.
  3. 3Smelt smøret i den samme pannen, og tilsett sopp. Kok og rør i omtrent 2 minutter. Strø over melet, og rør inn til det er godt blandet. Tilsett melk og storfekraftbuljong. Kok opp og rør til sausen er jevn og begynner å tykne. Legg biffene tilbake i sausen og la det småkoke over lav varme, uten lokk, i 10 minutter, av og til med å røre.