
Deilige Salisbury-steaks i soppsaus
Oppdag hvordan du lager saftig Salisbury Steak i kremet soppsaus. Perfekt for en smakfull hovedrett. En enkel oppskrift for alle matelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1 egg
- 3 spiseskjeer knuste, runde kjeks (smørbrødkjeks)
- 2 spiseskjeer finhakket løk
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje pepper
- 1/4 teskje krydderblanding for fjærfe
- 2 bokser á 4 unser (113 g) sopp i skiver med juice
- 3 spiseskjeer smør
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 3 kopper melk
- 3 terninger storfebuljong
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen det malt storfekjøttet, egg, knuste kjeks, løk, salt, pepper og fuglefrø i en middels stor bolle med hendene. Form til 6 biffer, ca. 2,5 cm tykke.
- 2Stek biffene i en stor stekepanne over middels høy varme i 3 til 4 minutter på hver side, eller til de er godt brune. La fettet renne av, og legg biffene på et fat; hold dem varme.
- 3Smelt smøret i den samme pannen, og tilsett sopp. Kok og rør i omtrent 2 minutter. Strø over melet, og rør inn til det er godt blandet. Tilsett melk og storfekraftbuljong. Kok opp og rør til sausen er jevn og begynner å tykne. Legg biffene tilbake i sausen og la det småkoke over lav varme, uten lokk, i 10 minutter, av og til med å røre.