Fransk paibunn til bakverk

Fransk paibunn til bakverk

Lær å lage en smøraktig og sprø fransk paibunn. Enkel oppskrift, ideell for kaker og tarts, med tips for perfekt resultat. Passer hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 1 ½ teskje salt
  • 3. 3 spiseskjeer hvitt sukker
  • 4. 1 kopp smørfett
  • 5. 1 egg
  • 6. 1 teskje hvit eddik
  • 7. 5 spiseskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor blandebolle, bland mel, salt og sukker. Bland godt, og skjær deretter inn smør eller fett til blandingen ligner grovt mel.
  2. 22. I en liten bolle, bland egg, eddik og 4 spiseskjeer vann. Visp sammen, og tilsett deretter gradvis i melblandingen, mens du rører med en gaffel. Bland til deigen former seg til en ball. Tilsett en spiseskje til vann om nødvendig.
  3. 33. La deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter før utbaking.