
Fransk paibunn til bakverk
Lær å lage en smøraktig og sprø fransk paibunn. Enkel oppskrift, ideell for kaker og tarts, med tips for perfekt resultat. Passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper hvetemel
- 1 ½ teskje salt
- 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 kopp smørfett
- 1 egg
- 1 teskje hvit eddik
- 5 spiseskjeer vann
Fremgangsmåte
- 1I en stor blandebolle, bland mel, salt og sukker. Bland godt, og skjær deretter inn smør eller fett til blandingen ligner grovt mel.
- 2I en liten bolle, bland egg, eddik og 4 spiseskjeer vann. Visp sammen, og tilsett deretter gradvis i melblandingen, mens du rører med en gaffel. Bland til deigen former seg til en ball. Tilsett en spiseskje til vann om nødvendig.
- 3La deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter før utbaking.