Spanakopita – gresk spinatpai

Spanakopita – gresk spinatpai

Oppdag den autentiske græske spinatpaien, Spanakopita. En smakfull og enkel oppskrift som passer til enhver anledning, med ferske ingredienser og rik smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 1 bunt vårløk, hakket
  • 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 900 gram spinat, skylt og hakket
  • 6. 1/2 kopp fersk persille, hakket
  • 7. 2 egg, lett pisket
  • 8. 1/2 kopp ricottaost
  • 9. 1 kopp smuldret fetaost
  • 10. 8 ark filodeig
  • 11. 1/4 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x23 cm (9x9 tommer) kvadratisk bakeform lett.
  2. 22. Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Surr løk, grønn løk og hvitløk til de er myke og lett brune. Rør inn spinat og persille, og fortsett å surre til spinaten er visnet, ca. 2 minutter. Ta av varmen og sett til side for å avkjøle.
  3. 33. I en middels bolle, bland sammen egg, ricotta og fetaost. Rør inn spinatblandingen. Legg ett ark med filodeig i den forberedte bakeformen, og pensle lett med olivenolje. Legg et nytt ark med filodeig oppå, pensle med olje, og gjenta prosessen med to flere ark. Arkene vil overlappe kanten av formen. Fordel spinat- og osteblandingen i formen, og brett den overhengende deigen over fyllet. Pensle med olje, og legg deretter de resterende 4 arkene med filodeig oppå, og pensle hver med olje. Brett den overhengende deigen inn i formen for å forsegle fyllet.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen i 30 til 40 minutter, til den er gyllenbrun. Skjær i firkanter og server mens den er varm.