Fermentert fisk- og svinekjøttterrine

Fermentert fisk- og svinekjøttterrine

lær hvordan du lager en tradisjonell fermentert fisk og svinekjøttterrine. enkel oppskrift med steg-for-steg guide for en unik smaksopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 7 unser mam ca loc (fermentert gjørmefisk)
  • 14 unser svinebryst, skinn fjernet, hakket
  • 2 spiseskjeer finstrøet sukker
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 helt egg, pisket, pluss 2 eggeplommer, pisket
  • 2 røde asiatiske sjalottløk, finstrimlet
  • Korianderblader (fersk koriander), til pynt
  • 1 rød chili, skivet, til pynt
  • Dampet jasminris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern og kast beinene fra den fermenterte fisken. Skjær kjøttet i terninger og legg det i en blandingsbolle sammen med svinekjøttet, sukker, pepper og hvitløk. Bland godt, og rør deretter inn hele egget. Skje blandingen over i en glass- eller keramikkbolle, og strø over shallotene. Dekk bollen med plastfolie. Fyll en damper, wok eller stor kjele med vann til halvparten og kok opp raskt over høy varme. Sett bollen i damperen, dekk til og damp over høy varme i 30 minutter. Fjern lokket og plastfolien. Stikk hull i overflaten av terrinen fem ganger med en bambuspinner, og hell de piskede eggeplommene over terrinen. Damp til eggeplommene har stivnet, ytterligere 5 minutter. Ta ut fra damperen og pynt med koriander og chili. Server varm med dampet jasminris.