
Smelt-i-munnen kjøttkake
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull kjøttkake som smelter i munnen. En enkel oppskrift for en perfekt hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 egg
- 2. 3/4 kopp melk
- 3. 2/3 kopp krydret brødsmuler
- 4. 2 teskjeer tørket finhakket løk
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1/2 teskje tørket salvie
- 7. 1/2 kopp skivede ferske sopp
- 8. 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe
- 9. 1/4 kopp ketchup
- 10. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 11. 1 teskje tørket sennep
- 12. 1/2 teskje Worcestershire-saus
Fremgangsmåte
- 11. Bland egg, melk, brødsmuler, løk, salt, salvie og sopp i en stor bolle. Smuldre kjøttdeigen over blandingen og rør godt sammen. Form til en rund loaf; legg den i en 5-liters slow cooker. Dekk til og kok på lav varme til kjøtttermometeret viser 71 grader Celsius (160 grader Fahrenheit), ca. 5 til 6 timer.
- 22. Visp ketchup, brunt sukker, sennep og Worcestershire-saus i en liten bolle; skje sausen over kjøttkaken. Sett tilbake i slow cookeren og kok på lav varme til det er gjennomvarmt, ca. 15 minutter. La den stå i 10 minutter før den skjæres opp.