Smelt-i-munnen kjøttkake

Smelt-i-munnen kjøttkake

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull kjøttkake som smelter i munnen. En enkel oppskrift for en perfekt hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 egg
  • 2. 3/4 kopp melk
  • 3. 2/3 kopp krydret brødsmuler
  • 4. 2 teskjeer tørket finhakket løk
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1/2 teskje tørket salvie
  • 7. 1/2 kopp skivede ferske sopp
  • 8. 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe
  • 9. 1/4 kopp ketchup
  • 10. 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 11. 1 teskje tørket sennep
  • 12. 1/2 teskje Worcestershire-saus

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland egg, melk, brødsmuler, løk, salt, salvie og sopp i en stor bolle. Smuldre kjøttdeigen over blandingen og rør godt sammen. Form til en rund loaf; legg den i en 5-liters slow cooker. Dekk til og kok på lav varme til kjøtttermometeret viser 71 grader Celsius (160 grader Fahrenheit), ca. 5 til 6 timer.
  2. 22. Visp ketchup, brunt sukker, sennep og Worcestershire-saus i en liten bolle; skje sausen over kjøttkaken. Sett tilbake i slow cookeren og kok på lav varme til det er gjennomvarmt, ca. 15 minutter. La den stå i 10 minutter før den skjæres opp.