Pommes Frites

Pommes Frites

Lær hvordan du lager perfekte pommes frites hjemme med denne enkle oppskriften. Sprø, gylne og deilige fries til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 bakepoteter, like russet- eller melne poteter
  • 1 kvart liter vegetabilsk olje eller peanøttolje
  • Salt
  • Curry-ketchup, oppskrift følger, til dipp
  • Honning-sennep majones, oppskrift følger, til dipp
  • 1 teskje karri pulver
  • 150 gram ketchup
  • 150 gram majones
  • 1/4 finhakket løk
  • 150 gram majones
  • 115 gram sennep
  • 1 teskje honning

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Skrell potetene, og skjær dem i batonger som er omtrent like lange og brede som pekefingeren din.
  3. 3Forvarm en dyp kjele med olje til 160°C (325°F).
  4. 4For den første stekingen, dypp potetene i oljen i 5 til 6 minutter, eller til de har en lett gylden farge. Ikke overfyll frityrkokeren. Stek i 3 omganger om nødvendig. Ta opp potetene med en hullsleiv, og la dem avkjøle til romtemperatur.
  5. 5Øk temperaturen på oljen til 190°C (375°F).
  6. 6For den andre stekingen, dypp potetene i oljen i 2 minutter, eller til de er sprø. Ta opp potetene, og legg dem i en sil eller en bolle. Mens de fortsatt er varme, salt dem.
  7. 7Server med favorittdippsaus.
  8. 8Bland alle ingrediensene sammen.
  9. 9Bland alle ingrediensene sammen.