Pommes Frites
Lær hvordan du lager perfekte pommes frites hjemme med denne enkle oppskriften. Sprø, gylne og deilige fries til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 bakepoteter, like russet- eller melne poteter
- 1 kvart liter vegetabilsk olje eller peanøttolje
- Salt
- Curry-ketchup, oppskrift følger, til dipp
- Honning-sennep majones, oppskrift følger, til dipp
- 1 teskje karri pulver
- 150 gram ketchup
- 150 gram majones
- 1/4 finhakket løk
- 150 gram majones
- 115 gram sennep
- 1 teskje honning
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Skrell potetene, og skjær dem i batonger som er omtrent like lange og brede som pekefingeren din.
- 3Forvarm en dyp kjele med olje til 160°C (325°F).
- 4For den første stekingen, dypp potetene i oljen i 5 til 6 minutter, eller til de har en lett gylden farge. Ikke overfyll frityrkokeren. Stek i 3 omganger om nødvendig. Ta opp potetene med en hullsleiv, og la dem avkjøle til romtemperatur.
- 5Øk temperaturen på oljen til 190°C (375°F).
- 6For den andre stekingen, dypp potetene i oljen i 2 minutter, eller til de er sprø. Ta opp potetene, og legg dem i en sil eller en bolle. Mens de fortsatt er varme, salt dem.
- 7Server med favorittdippsaus.
- 8Bland alle ingrediensene sammen.
- 9Bland alle ingrediensene sammen.