
Bourbon-pecan kylling
Saftig kylling marinert i bourbon og servert med sprø pekannøtter. En smakfull hovedrett perfekt for helgen. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp finhakkede pekannøtter
- 1/2 kopp tørre brødsmuler
- 8 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
- 1/4 kopp klarnet smør, smeltet
- 1/4 kopp Dijon-sennep
- 1/4 kopp mørkbrunt sukker
- 2 2/3 spiseskje bourbonwhisky
- 2 spiseskje soyasaus
- 1 teskje Worcestershire-saus
- 3/4 kopp usaltet smør, avkjølt og kuttet i små terninger
- 1/2 kopp skivede grønne løk
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen pecannøtter, brødsmuler og 2 spiseskjeer klarert smør. Fordel blandingen på en tallerken. Trykk kyllingbrystene inn i blandingen for å dekke dem på begge sider. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene klarert smør i en stor stekepanne over middels varme. Legg de dekkede kyllingbrystene i pannen, og stek på begge sider til de er pent brune og kyllingkjøttet er gjennomstekt, omtrent 10 minutter per side.
- 2I en liten kjele, visp sammen Dijon-sennep, brunt sukker, bourbon, soyasaus og Worcestershire-saus til en jevn blanding. La det småkoke over middels-lav varme, fjern deretter fra varmen, og visp inn 3/4 kopp usaltet smør, én bit av gangen. Ikke sett det tilbake på varmen.
- 3Anrett kyllingbrystene på et stort serveringsfat. Hell sausen over kyllingen, og dryss med grønn løk.