
Italiensk kjøttboller i brødform med gratinert saus
Lag en smakfull italiensk kjøttbollesandwichgryte med saftige kjøttboller, ost og krydder. Perfekt for en mettende og smakfull middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp hakket grønn løk
- 2. 1/4 kopp italienske brødsmuler med krydder
- 3. 3 spiseskjeer revet Parmesanost
- 4. 450 gram kjøttdeig av storfe
- 5. 1 (450 gram) brødloff av italiensk brød, kuttet i 2,5 cm terninger
- 6. 1 (225 gram) kremost, myknet
- 7. 1/2 kopp majones
- 8. 1 teskje italienske krydderurter
- 9. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 10. 2 kopper revet mozzarellaost
- 11. 3 kopper spaghetti saus
- 12. 1 kopp vann
- 13. 2 fedd hvitløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. Bland sammen løk, brødsmuler, Parmesanost og kjøttdeig. Rull til 1 tommers store kuler, og legg dem i en bakepanne. Stek i 15 til 20 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt og ikke lenger rosa. Reduser ovnstemperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. Fordel brødterningene i ett lag i en smurt 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Bland sammen kremost, majones, italiensk krydder og svart pepper til en jevn blanding. Smør denne blandingen over hver brødterning. Strø over 1/2 kopp revet mozzarellaost.
- 44. I en stor bolle, bland sammen spaghetti- eller tomatsaus, vann og hvitløk. Rør forsiktig inn kjøttbollene. Hell over brødet og osteblandingen i bakeformen. Strø resten av mozzarellaosten jevnt over toppen.
- 55. Stek ved 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit) i 30 minutter, eller til retten er gjennomvarm.