Hello Fresh Mobile Banner
Sørvestlig maisbrødsstrata med kremet krydret tomatsaus

Sørvestlig maisbrødsstrata med kremet krydret tomatsaus

oppskrift på southwestern cornbread strata med en kremet, krydret tomatsaus. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • Smør, til bakeformen
  • 12 store egg
  • 2 kopper helmelk
  • 1 kopp kremfløte
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 ½ pund maismelbrød (kjøpt eller hjemmelaget), skåret i terninger på 2,5–3,8 cm og tørket over natten (omtrent 8 store kopper)
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 225 gram fersk chorizo eller kalkunpølse, uten skinn
  • 1 middels stor rødløk, delt i to og tynnsnittet
  • 1 gul paprika, tynnsnittet
  • 1 poblano-chili, tynnsnittet
  • ¼ kopp hakkede friske korianderblader, pluss hele blader til pynt
  • 1 kopp revet skarp hvit Cheddar
  • 1 kopp revet Monterey Jack-ost
  • 115 gram geitost, skåret i små biter
  • ¼ kopp smuldret cotija-ost
  • Kremet krydret tomatsaus:
  • 2 spiseskjeer oliven- eller rapsolje
  • 1 liten spansk løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • 8 plommetomater, uten frø og hakket
  • 2 teskjeer chipotlepure i adobo
  • 2 spiseskjeer mexicansk crème, crème fraîche eller rømme
  • Saften av ½ lime

Fremgangsmåte

  1. 1For southwestern maisbrødstake: Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en 25 x 30 cm stor ildfast form og sett den på et stekebrett. Sett til side.
  2. 2Visp sammen egg, melk, fløte, salt og pepper i en stor bolle. Tilsett maisbrødet, trykk det ned for å dekke, og la det stå og trekke, rør om én eller to ganger for å sørge for at brødet blir jevnt og grundig gjennombløtt.
  3. 3Varm opp oljen i en stor støpejernsgryte over middels høy varme, tilsett pølsen, og kok, rør av og til, til den er gyllenbrun. La den renne av på et kjøkkenpapir. Tilsett løk, paprika og poblano i stekepannen, krydre med salt og pepper, og kok, rør av og til, til grønnsakene er brune i flekker og myke, ca. 5 minutter.
  4. 4Rør inn pølse- og løkblandingen i maisblandingen. Rør inn hakket koriander, ¾ kopp av Cheddar og ¾ kopp av Monterey Jack. Krydre med salt og pepper. Hell blandingen i den forberedte formen, fordel geitosten i små klatter på toppen, og strø over cotija, resten av Cheddar og Monterey Jack. Stek til kantene er puffet opp og lett gyllenbrune, og midten fortsatt beveger seg litt når du rører, ca. 40 minutter.
  5. 5For tomatsausen: Mens strataen steker, varm opp oljen i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk og kok, rør av og til, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok i 1 minutt.
  6. 6Rør inn tomater og chipotle, og kok, rør av og til, til sausen er redusert til halvparten og har tyknet, ca. 15 minutter. Overfør til en blender og kjør til en jevn kremet konsistens, med lokket på for å slippe ut damp. Hell sausen tilbake i kjelen over lav varme, og visp inn fløten og smak til med salt og pepper. La sausen varme seg opp, og fjern den deretter fra varmen. Rør inn limesaft, og dekk til for å holde den varm.
  7. 7La strataen hvile i ca. 10 minutter, før den serveres med den kremete, krydrede tomatsausen, og pynt hver porsjon med noen hele korianderblader.