Langtidskokt kylling og brokkoli
oppskrift på enkel og smakfull kylling og brokkoli tilberedt i slow cooker. perfekt for en sunn og mettende middag med minimal innsats.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 250 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 benfrie, skinnløse kyllinglår, skåret i biter
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 teskje femkrydderpulver
- 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 1/2 kopp lavsaltet soyasaus
- 2 spiseskjeer fersk ingefær, hakket
- 1 spiseskje sriracha
- 4 hvitløksfedd, hakket
- 2 teskjeer maisstivelse
- 1 teskje ristet sesamolje
- 2 kopper broccolibuketter
- 1 rød paprika, grovhakket
- Kokt ris, til servering
- 4 vårløk, skivet, til pynt
- Sesamfrø, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en slow cooker
- 2Krydre kyllingbitene lett med salt og pepper og legg dem i slow cookeren. Strø over femkrydderpulveret. Bland sammen kraften, soyasausen, ingefæren, srirachaen og hvitløken i en liten bolle, og hell det over kyllingen. Dekk til og kok på høy varme i 3 ½ time.
- 3Etter 3 ½ timer, bland maisstivelsen med 2 spiseskjeer vann i en liten bolle. Rør det inn i slow cookeren sammen med sesamoljen. Tilsett brokkoli og paprika, dekk til og fortsett å koke på høy varme i 30 minutter. Smak til sausen og juster krydderet etter behov.
- 4Server over ris, pyntet med vårløk og sesamfrø.