Karamelliserte smørterter

Karamelliserte smørterter

Lær hvordan du lager karamelliserte smørterter med enkel oppskrift. Perfekt som søtt innslag til kaffen eller som en del av dessertbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1/3 kopp smør
  • 1 kopp brunt sukker
  • 2 spiseskjeer melk
  • 1 egg
  • 1/2 kopp rosiner
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland mel, salt og sukker i en bakebolle. Tilsett sitronzest og vanilje. Smuldre inn smøret og bland til smøret er i små biter på størrelse med erter. Tilsett eggene og vannet, og bland til det er godt blandet. Del deigen i 18 deler og trill hver til en sirkel. Trykk deigen ned i små paiformer.
  3. 3Fyll: Smelt smør, brunt sukker og melk i en kjele, og rør til sukkeret begynner å løse seg opp. Ta kjelen av varmen og visp inn egg og rosiner.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Stek paibunnene i 12 minutter. Fordel fyllet i småkakene og stek til det bobler, ca. 5 minutter.