
Gresk-inspirert scampi med linguini
oppskrift på gresk inspirert reker scampi med linguini, perfekt for en smakfull og enkel middag. smaker som du er på gresk øy!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund linguini
- Salt
- 1 pund medium til store reker, renset og skrellet, med halen fjernet
- Pepper
- 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- 4 hvitløksfedd, tynne skiver
- Noen klyper rød pepperflak
- 1/2 sitron, revet skall og saften
- 2 kvister oregano, finhakket
- En håndfull utsteinede kalamataoliven, hakket
- 1/2 kopp hvitvin, ca.
- 1/2 kopp hakket flatbladet persille
- 1 kopp fetaost, smuldret
Fremgangsmåte
- 1Sett en stor kjele med vann på komfyren for å koke opp. Salt vannet og kok pasta til al dente.
- 2Krydre reken med salt og pepper.
- 3Mens vannet til pastaen koker opp, varm opp ekstra virgin olivenolje i en dyp stekepanne sammen med hvitløk. Når hvitløken er brun, fjern den og sett den til side. Tilsett rekene og kok i 3 til 4 minutter. Tilsett rød pepperflak, sitronskall, oregano, oliven og vin, og kok sammen i et par minutter til. Fjern fra varmen.
- 4Tilsett en øse av det stivelsesrike kokevannet fra pastaen i sausen, sammen med litt sitronsaft. Fjern sausen fra varmen.
- 5Sil av pastaen og ha den i stekepannen. La pastaen trekke i saften i ett minutt, før du vender den forsiktig med hakket persille og fetaost. Bruk tang til å løfte pastaen ut av pannen, og vend den slik at så mange av ingrediensene som mulig blir fordelt jevnt. Deretter bruker du tangen til å ta ut og plassere rekene og eventuelle rester av ingredienser i pannen, og fordeler dem jevnt på porsjonene.