Gresk-inspirert scampi med linguini

Gresk-inspirert scampi med linguini

oppskrift på gresk inspirert reker scampi med linguini, perfekt for en smakfull og enkel middag. smaker som du er på gresk øy!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund linguini
  • Salt
  • 1 pund medium til store reker, renset og skrellet, med halen fjernet
  • Pepper
  • 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 4 hvitløksfedd, tynne skiver
  • Noen klyper rød pepperflak
  • 1/2 sitron, revet skall og saften
  • 2 kvister oregano, finhakket
  • En håndfull utsteinede kalamataoliven, hakket
  • 1/2 kopp hvitvin, ca.
  • 1/2 kopp hakket flatbladet persille
  • 1 kopp fetaost, smuldret

Fremgangsmåte

  1. 1Sett en stor kjele med vann på komfyren for å koke opp. Salt vannet og kok pasta til al dente.
  2. 2Krydre reken med salt og pepper.
  3. 3Mens vannet til pastaen koker opp, varm opp ekstra virgin olivenolje i en dyp stekepanne sammen med hvitløk. Når hvitløken er brun, fjern den og sett den til side. Tilsett rekene og kok i 3 til 4 minutter. Tilsett rød pepperflak, sitronskall, oregano, oliven og vin, og kok sammen i et par minutter til. Fjern fra varmen.
  4. 4Tilsett en øse av det stivelsesrike kokevannet fra pastaen i sausen, sammen med litt sitronsaft. Fjern sausen fra varmen.
  5. 5Sil av pastaen og ha den i stekepannen. La pastaen trekke i saften i ett minutt, før du vender den forsiktig med hakket persille og fetaost. Bruk tang til å løfte pastaen ut av pannen, og vend den slik at så mange av ingrediensene som mulig blir fordelt jevnt. Deretter bruker du tangen til å ta ut og plassere rekene og eventuelle rester av ingredienser i pannen, og fordeler dem jevnt på porsjonene.