Sitronchiffonkake med jordbærfrosting

Sitronchiffonkake med jordbærfrosting

oppskrift på lemon chiffon kake med frisk jordbærglasur. perfekt som dessert eller til kaffen, enkel å lage og lett å tilpasse etter smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper kakehvetemel
  • 1 1/3 kopper superfint sukker
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 kopp vegetabilsk eller rapsolje
  • 6 store egg, separert, romtempererte
  • 1 spiseskje finrevet sitronskall, pluss 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 3/4 kopp hakkede jordbær
  • 2 7,5-unse glass marshmallowkrem
  • 3 staver usaltet smør, kuttet i biter, romtemperert
  • 1/2 kopp melis (konfektkrem)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kled bunnen av tre 20 cm runde kakeformer med bakepapir. Sikt melet, 1 kopp superfint sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Visp inn oljen, 1/2 kopp kaldt vann, eggeplommene, sitronzesten og 2 teskjeer sitronsaft i en middels bolle til det er godt blandet. Lag en fordypning i midten av melblandingen og hell i olje-blandingen; rør med en slikkepott til det er glatt. Sett til side.
  2. 2Pisk eggehvitene og den resterende 1 teskje sitronsaft i en stor bolle med en mikser på middels hastighet til det blir skummende, ca. 1 minutt. Pisk inn den resterende 1/3 koppen superfint sukker gradvis; fortsett å piske til stive topper dannes, 3 til 4 minutter. Vend inn omtrent en tredjedel av de piskede eggehvitene i røren med en slikkepott, og vend deretter inn resten til det akkurat er blandet.
  3. 3Fordel røren jevnt i de forberedte formene og jevn ut overflaten. Stek til midten spretter tilbake når du forsiktig trykker på den, 30 til 35 minutter. Overfør kakene til en rist og la dem avkjøle helt i formene.
  4. 4I mellomtiden lager du glasuren: Mos jordbærene i en food processor til de er jevne; sil gjennom en finmasket sikt, og press på massen med en slikkepott. Pisk marshmallowkremen i en stor bolle med en mikser på middels hastighet til den er glatt. Pisk inn smøret, 1 spiseskje av gangen, til det er godt innarbeidet, og til slutt pisk inn jordbærpuréen. Skru ned mikserens hastighet til lav; pisk gradvis inn melis til det er godt blandet.
  5. 5Montering av kaken: Kjør en kniv rundt kantene på kakene og snu dem opp ned på en rist; fjern bakepapiret. Legg ett kakelag på et kakefat eller serveringsfat. Smør med ca. 1/3 kopp glasur. Legg på et nytt kakelag; smør med ytterligere 1/3 kopp glasur. Legg på det siste kakelaget, og dekk toppen og sidene av kaken med resten av glasuren. Oppbevar i kjøleskapet til den skal serveres.
  6. 6Fotograf: Con Poulos