
Reke- og kamskjellceviche med kokos
Lær hvordan du lager en deilig shrimp and scallop coconut ceviche, en forfriskende sjømatrett perfekt for sommermåltider. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 pund kamskjell
- 1/4 pund små til mellomstore reker, skrelte og renset
- 1/3 til 1/2 kopp limesaft, pluss 2 spiseskjeer (omtrent 7 til 10 lime for 1/2 kopp)
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft (omtrent 2 mellomstore sitroner)
- 1/2 kopp kokosmelk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 jalapeño, delt i to og uten frø
- 1 spiseskje hakket koriander
- 1 hvitløksfedd, skrelt
- 1 mango, skrelt, kjernet og i terninger
- 1/2 liten rødløk, tynne skiver
- 1/2 teskje salt (eller limesalt)
- 1 spiseskje usøtet kokos til pynt
- 1 halvert kokosnøttskall, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Koketips: Hvis kamskjellene er spesielt tykke, kan det være lurt å skjære hver kamskjell horisontalt i to tynnere skiver.
- 2Del hver kamskjell i 8 båter. Skjær de skrelte reke i biter som omtrent tilsvarer størrelsen på kamskjellbåtene (med mindre du har steinreker, som ikke trenger å skjæres). I en middels stor bolle heller du nok limejuice over kamskjell- og rekebitene til å dekke dem. Vend forsiktig slik at hver bit får en god limebad. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet for å marinere i 4 til 10 timer. Skalldyret er ferdig når det er helt hvitt og ugjennomsiktig, og ikke ser eller smaker rått.
- 3I en separat bolle blander du resten av limejuicen med sitronjuicen, kokosmelken og olivenoljen. Du kan hakke jalapeño, koriander og hvitløk for hånd, men hvis du har en food processor, er det mye enklere å pulse de tre ingrediensene sammen. Tilsett pepperblandingen i kokosblandingen, og rør inn den røde løken. (Du kan også tilsette mango i dette stadiet hvis du ønsker, men jeg foretrekker å tilsette den rett før servering.) Krydre blandingen med salt og bland godt. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i flere timer eller over natten.
- 4Når hver bit av reke og kamskjell er hvit uten noe tegn til gjennomsiktighet, tar du dem ut av juice. Kast limejuicen. Bland sjømat og kokosmelkblandingen godt sammen. Tilsett mangobitene og vend forsiktig. Smak til med mer salt eller frisk limejuice, hvis ønskelig.
- 5For en imponerende presentasjon, skje sjømatcevichen inn i kokosnøttskallene og dryss over litt usøtet kokosnøtt, hvis ønskelig. Pynt med varme tortillachips rundt kokosnøttskallene, hvis du vil.