
Spinat- og soltørket tomatpasta
Lyst på en smakfull og enkel pastarett med spinat og soltørket tomat? Perfekt til middag eller lunsj, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp grønnsaksbuljong
- 2. 12 tørkede soltørkede tomater
- 3. 1 (225 gram) pakke ubehandlet penne-pasta
- 4. 2 ss pinjekjerner
- 5. 1 ss olivenolje
- 6. 1/4 ts knuste rød pepperflak
- 7. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 8. 1 bunt fersk spinat, vasket og revet i bittestykker
- 9. 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. I en liten kjele, kok opp buljongen. Ta av varmen. Legg de soltørkede tomatene i buljongen og la dem ligge i 15 minutter, eller til de er myke. Sil av væsken, og spar på buljongen. Hakk tomatene grovt.
- 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Legg penne-pastaen i kjelen, og kok i 9 til 12 minutter, til den er al dente. Sil av vannet.
- 33. Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne over middels varme. Rist dem lett til de er gylne.
- 44. Varm opp olivenoljen og rød pepperflakene i en stekepanne over middels varme, og fres hvitløken i 1 minutt til den er myk. Bland inn spinaten, og kok til den nesten faller sammen. Hell i den reserverte buljongen, og rør inn de hakkede soltørkede tomatene. Fortsett å koke i 2 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
- 55. I en stor bolle, vend inn den kokte pastaen med spinat- og tomatblandingen og pinjekjernene. Server med revet parmesanost.