
Spinatslasagne III
Lag en deilig spinatlasagne med ost og krydder. Perfekt for en smakfull middag, enkel å lage og passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 20 lasagnenudler
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp hakkede friske sopp
- 1 kopp hakket løk
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 2 kopper fersk spinat
- 3 kopper ricottaost
- 2/3 kopp revet Romanoost
- 1 teskje salt
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje tørkede basilikumblader
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1 egg
- 3 kopper revet mozzarellaost
- 3 kopper tomatsaus til pasta
- 1 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett lasagnenudler og kok i 8 til 10 minutter eller til de er al dente; sil av vannet.
- 3I en stekepanne over middels høy varme, kok sopp, løk og hvitløk i olivenolje til løken er myk. Sil av overflødig væske og avkjøl. Kok spinat i 5 minutter. Sil av vannet, og klem ut overflødig væske. Hakk spinaten.
- 4Bland ricottaost, Romanoost, spinat, salt, oregano, basilikum, pepper og egg i en bolle. Tilsett den avkjølte soppsblandingen. Pisk med en elektrisk mikser på lav hastighet i 1 minutt. Legg fem lasagnenudler i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Fordel en tredjedel av ost- og spinatblandingen over nudlene. Strø over 1 kopp mozzarellaost og 1/3 kopp Parmesanost. Fordel 1 kopp pastasaus over osten. Gjenta lagene to ganger.
- 5Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i en forvarmet ovn i 1 time. La den avkjøle i 15 minutter før servering.