
Tomatsuppe
Lær hvordan du lager en deilig hjemmelaget tomatsuppe. Enkel oppskrift, perfekt for kalde dager. Klar på under 30 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund, medium store tomater av typen plomme, delt i to på langs
- 4 spiseskjeer olivenolje
- Salt og nykvernet svart pepper
- En klype sukker
- 3 spiseskjeer smør
- 4 sjalottløk, hakket
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 4 kopper kyllingkraft
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1 kopp kremfløte
- 3 spiseskjeer fersk basilikum, chiffonade-cut
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Arranger tomatene med kjøttsiden opp på to rist som er plassert på bakepapirkledte stekebrett. Drypp tomatene med olivenolje, og sørg for at de er godt dekket. Krydre med salt, pepper og sukker.
- 3Stek midt i ovnen til tomatene er brune og møre, omtrent én time. La dem avkjøle litt.
- 4Smelt smør i en 4-liters kjele over middels varme. Surr sjalottløk i 2 minutter, og bland deretter inn tomatpuré i noen minutter til. Tilsett kyllingkraft og cayennepepper. Ha i fløte og varm opp på lav varme. Kok opp, og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett de ovnsbakte tomatene i kjelen.
- 5Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hell opp i serveringsskåler og pynt rikelig med fersk basilikum.