Hello Fresh Mobile Banner
Mac og ost

Mac og ost

Lær hvordan du lager klassisk mac and cheese med denne enkle oppskriften. Perfekt som middagsrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund elbow makaroni
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 pund skarp Cheddar-ost
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 kopper melk
  • 2 kopper kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann, tilsett salt og makaroni, og kok i 4 til 5 minutter (til makaronien er halvkokt).
  3. 3Smør en ildfast form på 3 liter, legg en tredjedel av den kokte makaronien i bunnen, og legg deretter lag med ost, salt og pepper; gjenta dette til all makaronien er brukt opp.
  4. 4Hell melk og krem over makaronien.
  5. 5Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 1 time og 15 minutter.
  6. 6Fjern folien og stek i ytterligere 10 minutter, eller til toppen er brun og boblende.