
Sopp-kylling Piccata
Oppdag oppskriften på Mushroom Chicken Piccata – en smakfull og enkel rett med kylling, sopp og sitron. Perfekt for en smakfull middag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje paprika
- 1 egg
- 2 spiseskjeer melk
- 6 skinn- og benfrie kyllingbryst
- 4 spiseskjeer smør
- 1/2 pund ferske sopp, skivet
- 1/4 kopp hakket løk
- 1 kopp kyllingkraft
- 1/2 kopp hvitvin
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1 spiseskje hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en lav skål eller fat, bland sammen mel, salt og paprika. I en separat skål, bland sammen egg og melk. Dypp kyllingbitene i eggeblandingen, deretter i krydret mel.
- 2I en stor stekepanne, varm opp smør eller margarin over middels høy varme. Stek kyllingbitene til de er gyldne. Tilsett sopp og løk, og stek i 3 til 5 minutter.
- 3I en middels stor bolle, bland sammen buljong, vin, sitronsaft og maisstivelse. Rør godt og hell blandingen over kylling og sopp. Skru ned varmen til middels lav, og la kyllingen småkoke i 25 minutter, eller til den er gjennomkokt og saften er klar. Strø over hakket persille og server.