Sopp-kylling Piccata

Sopp-kylling Piccata

Oppdag oppskriften på Mushroom Chicken Piccata – en smakfull og enkel rett med kylling, sopp og sitron. Perfekt for en smakfull middag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hvetemel til allsidig bruk
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje paprika
  • 1 egg
  • 2 spiseskjeer melk
  • 6 skinn- og benfrie kyllingbryst
  • 4 spiseskjeer smør
  • 1/2 pund ferske sopp, skivet
  • 1/4 kopp hakket løk
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 1 spiseskje hakket fersk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en lav skål eller fat, bland sammen mel, salt og paprika. I en separat skål, bland sammen egg og melk. Dypp kyllingbitene i eggeblandingen, deretter i krydret mel.
  2. 2I en stor stekepanne, varm opp smør eller margarin over middels høy varme. Stek kyllingbitene til de er gyldne. Tilsett sopp og løk, og stek i 3 til 5 minutter.
  3. 3I en middels stor bolle, bland sammen buljong, vin, sitronsaft og maisstivelse. Rør godt og hell blandingen over kylling og sopp. Skru ned varmen til middels lav, og la kyllingen småkoke i 25 minutter, eller til den er gjennomkokt og saften er klar. Strø over hakket persille og server.