
Maiskaker med Florida-kaviar og gressløkcreme
oppskrift på sprø corn cakes toppet med florida caviar og kremet chive crema, perfekt som forrett eller liten forrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3/4 kopp rømme
- 2 spiseskjeer finhakket gressløk
- 2 spiseskjeer tørr hvitvin
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje hvit pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp ferske maiskjerner, fra 1 middels stor maiskolbe
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 1 teskje salt
- 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 2 store egg
- 1 kopp kremfløte
- 1/4 kopp gult maismel
- 1/2 kopp bleket hvetemel
- 1/2 kopp masa harina-mel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/8 teskje cayennepepper
- 3/4 kopp vann
- 2 teskjeer vegetabilsk olje
- 1 teskje creol-krydder
- 1/4 kopp kapers, drenert
- 2 hardkokte eggeplommer, finhakket
- 2 hardkokte eggehviter, finhakket
- 1/4 kopp hakket rødløk
- 2 spiseskjeer finhakket fersk persille
- Én 7-unse boks med kaviar
Fremgangsmåte
- 1For chivekremen: Bland alle ingrediensene i en liten bolle og visp til det er godt blandet. Server umiddelbart eller oppbevar, kjølig, i en lufttett beholder i opptil 2 dager.
- 2For maiskaker med kaviar: Varm opp olivenoljen i en middels stor stekepanne på middels varme. Tilsett mais, sjalottløk, 1/2 teskje salt og svart pepper, og kok under omrøring til maisen og sjalottløken er møre, ca. 5 minutter. Ta av varmen.
- 3Bland egg og fløte i en stor bolle og visp godt sammen. Tilsett maismel, mel, masa harina, bakepulver, cayennepepper, resten av saltet (1/2 teskje) og vannet. Bland godt. Vend inn mais og sjalottløk i røren.
- 4Varm opp 1/2 teskje vegetabilsk olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Når oljen er varm, men ikke rykende, slipp forsiktig røren, en spiseskje av gangen, ned i pannen. Du kan steke omtrent åtte kaker av gangen. Stek til kakene er lett gyldne på begge sider, ca. 1 1/2 minutt på hver side. Gjenta til all olje og røre er brukt opp. La kakene renne av på kjøkkenpapir. Strø over creolsk krydder og server varme med chivekremen, sammen med et utvalg av garnityr. Disse kan forberedes i forkant og deles ut på serveringsfat.