
Multigrain- og frøbrød
Lær hvordan du lager et næringsrikt multigrain og seed bread med sunne frø og fullkorn. Perfekt til frokost eller som sandwichbrød.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 unser fersk gjær
- 2. 16 unser helmelk
- 3. 1 3/4 pund brødmel
- 4. 1/2 unser salt
- 5. 3 unser honning
- 6. 1 1/2 unser vegetabilsk fett
- 7. 1 egg
- 8. 3 unser kli
- 9. 3 unser rå solsikkefrø
- 10. 1 1/2 unser rå valnøtter, hakket
- 11. 3 unser multigrain frokostblanding, bløtlagt [rugbær (hele og knuste), bygg, triticale, havre (hele bær, ikke rullet), millet, brun ris, linfrø]
Fremgangsmåte
- 11. I en kjele, varm opp nok vann til å dekke frøene til kokepunktet. Hell over solsikkefrøene og la det stå i kjøleskapet over natten.
- 22. Bland gjær og melk i en KitchenAid-bolle, eller en annen bolle for deigblanding. Tilsett alle de andre ingrediensene, start med brødmelet, deretter alt annet oppå. Bland med deigkrok på lav hastighet. Utvikle gluten med maskinen på middels hastighet i omtrent 13 til 15 minutter, til deigen er glatt og spretter tilbake når den trykkes på.
- 33. Hell deigen ut i en lett oljet bolle, dekk med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la den heve i 1 ½ time eller til den har doblet seg i størrelse.
- 44. Slå ned deigen og la den hvile i 10 til 15 minutter. Del den i to deler. Form delene til brødformer. Plasser i brødformer. La dem heve i ytterligere 45 minutter til 1 time.
- 55. Pensle hvert brød med egg og skjær et snitt i toppen med en skarp kniv. Stek i en ovn på 175 °C (350 °F) til de er gyldne og bunnen høres hul ut når du banker på den; omtrent 30 til 40 minutter.