Kokeplate-mac and cheese
oppskrift på stovetop mac and cheese som er enkel å lage, kremet og smakfull. perfekt for en rask middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 unser (omtrent 3 til 4 skiver) røkt bacon, kuttet i små terninger
- Salt, til pastavannet
- 1/2 pund pasta, for eksempel fusilli
- 2 spiseskjeer smør
- 2 unser amerikansk ost, revet (omtrent 3/4 kopp)
- 2 unser lagret cheddarost, revet (omtrent 3/4 kopp)
- 2 til 3 spiseskjeer melk
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1 til 2 spiseskjeer hakket frisk persille, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp en liten stekepanne over middels varme; tilsett baconet og kok, rør om, til det er lett sprøtt, ca. 7 til 8 minutter. Sil av og sett til side; spar baconfettet til en annen bruk.
- 3Kok opp en 2-liters kjele med vann. Salt vannet rikelig; det skal smake som lett sjøvann. Tilsett pastaen og kok, rør om av og til, til den er akkurat mør, eller al dente. Før du heller av vannet, bruk en tung målekopp til å trekke ut 3/4 kopp av pastavannet; sett til side. Sil av pastaen og sett kjelen tilbake på varmen.
- 4Varm opp smøret i pastakjelen, og tilsett den kokte pastaen. Rør inn 1/2 kopp av det reserverte pastavannet. Tilsett amerikansk ost og rør til det er glatt. Tilsett cheddar, melk, pepper og den kokte baconen, og bland godt. Tilsett mer pastavann etter behov for å lage en myk, kremet saus. Pynt med persille hvis du bruker det. Server umiddelbart.