
Asiatisk glasert kyllinglår
Lær å lage saftige asiatiske glazed kyllinglår med smakfulle krydder og saus. Perfekt for en enkel og smakfull hovedrett til hverdags eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp riseddik
- 5 spiseskjeer honning
- 1/3 kopp soyasaus (for eksempel Silver Swan®)
- 1/4 kopp asiatisk (røkt) sesamolje
- 3 spiseskjeer asiatisk chili- og hvitløksaus
- 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
- salt etter smak
- 8 skinn- og benfrie kyllinglår
- 1 spiseskje hakket grønn løk (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Visp eddik, honning, soyasaus, ristet sesamolje, chili hvitløkssaus, hvitløk og salt i en bolle til det er jevnt. Hell halvparten av marinaden i en stor plastpose med glidelås; behold den andre halvparten av sausen. Legg kyllinglårene i posen med marinaden, klem ut all luft, og lukk posen. Rist et par ganger for å dekke kyllingen; sett i kjøleskapet i 1 time, snu posen en eller to ganger.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 3Hell den andre halvparten av marinaden i en kjele over middels varme, kok opp, og la det koke i 3 til 5 minutter, rør ofte for å tykne sausen. Ta kyllingen ut av posen; kast den brukte marinaden. Legg kyllinglårene i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form, og pensle med en tredjedel av den tyknede marinaden fra kjelen.
- 4Stek i 30 minutter, pensle en gang til etter 10 minutter; en digital termometer som settes inn i en kyllinglår skal vise 75 grader Celsius (165 grader Fahrenheit). La hvile i 5 til 10 minutter; i mellomtiden, kok opp resten av marinaden igjen i 1 til 2 minutter, og server kyllingen med marinaden. Strø over finhakket grønn løk.