
Nederlandsk eplepai med havregrynstreusel
Prøv denne deilige norske eplepaien med sprø havrestreusel. Perfekt for høstkosen! Enkel å lage og full av smak. Oppdag oppskriften her.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1 (23 cm) paibunn
- 5 kopper epler - skrelt, kjernet og skåret i skiver
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 2/3 kopp hvitt sukker
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje malt allehånde
- 2 spiseskjeer smør
- 3/4 kopp hvetemel
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 3/4 kopp havregryn
- 1 teskje sitronzest
- 1/2 kopp smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F). Legg paibunnen i en paiform og sett den i fryseren.
- 2For å lage eplefyllet: Plasser eplene i en stor bolle. I en separat bolle blandes 2 ss mel, hvitt sukker, 1/2 ts kanel, muskatnøtt og allehånde. Bland godt, og tilsett deretter i eplene. Vend forsiktig slik at eplene blir jevnt dekket.
- 3Ta paibunnen ut av fryseren. Fordel epleblandingen i paibunnen og legg små klatter av smør eller margarin på toppen. Legg et ark aluminiumsfolie lett over fyllet, men forsegl det ikke.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter.
- 5Mens fyllet er i ovnen, lag streusel-toppingen: I en middels stor bolle blandes 3/4 kopp mel, 1/2 ts kanel, brunt sukker, havregryn og sitrusskall. Bland godt, og kutt inn 1/2 kopp smør eller margarin til blandingen blir smuldrete. Ta fyllet ut av ovnen og strø streusel over.
- 6Skru ned temperaturen til 190 grader C (375 grader F). Stek ytterligere 30–35 minutter, til streusel er gyllenbrun og eplene er møre. Dekk løst med aluminiumsfolie for å forhindre for mye brunfarging.