
Nederlandsk eplepai med havregrynstreusel
Prøv denne deilige norske eplepaien med sprø havrestreusel. Perfekt for høstkosen! Enkel å lage og full av smak. Oppdag oppskriften her.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1. 1 (23 cm) paibunn
- 2. 5 kopper epler - skrelt, kjernet og skåret i skiver
- 3. 2 spiseskjeer hvetemel
- 4. 2/3 kopp hvitt sukker
- 5. 1/2 teskje malt kanel
- 6. 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 7. 1/4 teskje malt allehånde
- 8. 2 spiseskjeer smør
- 9. 3/4 kopp hvetemel
- 10. 1/2 teskje malt kanel
- 11. 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 12. 3/4 kopp havregryn
- 13. 1 teskje sitronzest
- 14. 1/2 kopp smør
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F). Legg paibunnen i en paiform og sett den i fryseren.
- 22. For å lage eplefyllet: Plasser eplene i en stor bolle. I en separat bolle blandes 2 ss mel, hvitt sukker, 1/2 ts kanel, muskatnøtt og allehånde. Bland godt, og tilsett deretter i eplene. Vend forsiktig slik at eplene blir jevnt dekket.
- 33. Ta paibunnen ut av fryseren. Fordel epleblandingen i paibunnen og legg små klatter av smør eller margarin på toppen. Legg et ark aluminiumsfolie lett over fyllet, men forsegl det ikke.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter.
- 55. Mens fyllet er i ovnen, lag streusel-toppingen: I en middels stor bolle blandes 3/4 kopp mel, 1/2 ts kanel, brunt sukker, havregryn og sitrusskall. Bland godt, og kutt inn 1/2 kopp smør eller margarin til blandingen blir smuldrete. Ta fyllet ut av ovnen og strø streusel over.
- 66. Skru ned temperaturen til 190 grader C (375 grader F). Stek ytterligere 30–35 minutter, til streusel er gyllenbrun og eplene er møre. Dekk løst med aluminiumsfolie for å forhindre for mye brunfarging.