Chef Johns perfekte potetmos

Chef Johns perfekte potetmos

Lær å lage den perfekte potetmosen med Chef John. En enkel oppskrift som gir kremete og smakfulle potetmoser for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 store russetpoteter, skrelt og delt i to på langs
  • 2. 1/4 kopp smør
  • 3. 1/2 kopp hel melk
  • 4. salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i en stor kjele, og dekk dem med saltet vann. Kok opp, skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la småkoke til de er møre, ca. 20 til 25 minutter. Sil av vannet, og legg potetene tilbake i kjelen. Skru opp varmen til høy, og la potetene tørke i omtrent 30 sekunder. Slå av varmen.
  2. 22. Mos potetene med en potetmoser to ganger rundt i kjelen, og tilsett deretter smør og melk. Fortsett å mose til det blir jevnt og luftig. Visp inn salt og svart pepper til det er jevnt fordelt, ca. 15 sekunder.