
Chef Johns perfekte potetmos
Lær å lage den perfekte potetmosen med Chef John. En enkel oppskrift som gir kremete og smakfulle potetmoser for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 store russetpoteter, skrelt og delt i to på langs
- 2. 1/4 kopp smør
- 3. 1/2 kopp hel melk
- 4. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en stor kjele, og dekk dem med saltet vann. Kok opp, skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la småkoke til de er møre, ca. 20 til 25 minutter. Sil av vannet, og legg potetene tilbake i kjelen. Skru opp varmen til høy, og la potetene tørke i omtrent 30 sekunder. Slå av varmen.
- 22. Mos potetene med en potetmoser to ganger rundt i kjelen, og tilsett deretter smør og melk. Fortsett å mose til det blir jevnt og luftig. Visp inn salt og svart pepper til det er jevnt fordelt, ca. 15 sekunder.