
Hvitt mais-agnolotti
Lær hvordan du lager deilige white corn agnolotti med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller hovedrett for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp kyllingkraft
- 2 kvister salvie, blader hakket
- 170 gram, eller 1 1/2 stang smør
- Salt og pepper, etter smak
- 100 agnolotti, oppskrift følger
- Hvite trøfler
- 1 kopp kremfløte
- 4 øre hvit mais, raspet gjennom middels store hull med en rivjern, ca. 2 kopper
- 1 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje sukker
- 1 unse geitost
- 3 unse mascarpone
- 1/8 kopp revet Parmesan
- 1 teskje ferske timianblader, finhakket
- Pastadeig, oppskrift følger
- 3 kopper mel
- 8 eggeplommer
- 1 teskje kosher-salt
- 1 teskje ekstra virgin olivenolje
- 2–3 spiseskjeer vann
- Semule eller hvetemel, til utbaking
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. I en tung sautsepanne, tilsett kyllingkraft, hakket salvie og smør. Kok til blandingen emulsifiserer. Smak til med salt og pepper.
- 2Kok agnolottien i vannet til den er al dente, omtrent 2 til 3 minutter. Ta opp med en hullsleiv og vend forsiktig i salviesmøret. Server i suppetallerkener og riv hvit trøffel på toppen.
- 3For å utnytte den fantastiske trøffelaromaen, dekk hver enkelt bolle med agnolotti med en annen tallerken. Når den bringes til bordet, fjern den øverste tallerkenen slik at trøffelaromaen slipper ut akkurat når gjesten tar den første biten.
- 4I en middels sautsepanne, kok opp fløten. Reduser til omtrent 1/3 kopp gjenstår. Rør inn den revne maisen, salt, pepper og sukker. La blandingen småkoke under konstant omrøring. Fortsett å koke til blandingen reduseres og dekker baksiden av en skje tykt.
- 5Overfør blandingen til en middels bolle. Rør inn ostene og timianen, og bland godt. Smak til og juster krydder med salt og pepper. Sett bollen i et isbad for å la fyllet sette seg.
- 6Lag agnolottien: Kjevle ut deigen veldig tynt. Pensle med eggeplomme. Legg små hauger med fyll med omtrent 2,5 cm mellomrom. Brett over og klem deigen sammen mellom fyllhaugene. Bruk en serrert pastakutter til å kutte ut agnolotti. Klipp bort overflødig deig langs kantene; det skal ikke være mer enn 0,5 cm rundt.
- 7Gir: ca. 2 kopper fyll, nok til omtrent 100 agnolotti.
- 8I en foodprocessor med stålklinge, kombiner mel, eggeplommer, salt, olivenolje og 2 ss vann. Kjør til deigen begynner å holde sammen, stopp deretter maskinen og klem deigen for å teste. Hvis den er for tørr, tilsett opptil 1 ss mer vann og kjør til den danner en fuktig ball. Ta ut på et lett melet, glatt arbeidsbord og kna for hånd til en jevn ball. Pakk løst inn i plast og la hvile i romtemperatur i 30 minutter til 1 time.
- 9Del deigen i 4 like deler. Hold de andre delene dekket med plast mens du kjevler ut én del av gangen, for hånd med en kjevle eller gjennom pastamaskinens ruller, og strekk deigen til ønsket tykkelse.
- 10Hvis du bruker pastamaskin, still inn rullene på den bredeste åpningen. Flatt ut den første deigen til en tykk stripe, ikke bredere enn maskinen, slik at den kan passere gjennom. Hvis nødvendig, dryss lett med mel. Kjør deigen gjennom maskinen. Brett den i tredjedeler på tvers, og kjør den gjennom maskinen igjen. Gjenta denne prosessen to ganger til, til deigen er glatt og noe elastisk.
- 11Still inn maskinen på neste smalere åpning og kjør deigen gjennom rullene. Fortsett å rulle og strekke deigen, bruk den mindre åpningen hver gang, til du når nest siste eller siste åpning, og dryss lett med mel bare ved behov. (Deigen vil være lang. Hvis du ikke har nok plass på arbeidsbordet, kan du halvveis i rulleprosessen dele deigen i to og fortsette med hver del separat, og holde den ubrukte deigen dekket).