
Blåmuggost-polentafritter
Lær hvordan du lager deilige blue cheese polenta fries. En enkel oppskrift på sprø fritert polenta med blåmuggostsmak. Perfekt som forrett eller snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 kvart vann
- 1 spiseskje kosher salt
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
- 2 unser smør
- 1 pund grovkornet gult maismel, pluss mer til panering
- 1 kopp blåmuggost, revet eller finhakket
- 1 spiseskje hvitløkpure
- 1/2 bunt koriander, chiffonade
- 3 kopper rapsolje, til steking
Fremgangsmåte
- 1Bland vann, salt, pepper og smør, og kok opp. Rør sakte, i en tynn stråle, inn melet. Når det begynner å boble, slår du av varmen, ellers vil det sprute (blandingen er veldig varm på dette stadiet og kan brenne). Rør med tresleiv, delvis dekk til og la det stå på den varme komfyren, og rør om hver tredje til fjerde minutt slik at det ikke setter seg fast, i 30 minutter. Når det er blitt tykt, tar du det av den varme platen, og tilsetter ost, hvitløk og koriander. Bland godt. Hell blandingen i en form som er ca. 20 x 30 x 10 cm. Jevn ut blandingen til den er jevnt fordelt. Sett i kjøleskapet til den er stiv, ca. 2–3 timer.
- 2Forvarm rapsolje i en dyp kjele til 175 grader Celsius.
- 3Skjær polentaen i staver, ca. 4 x 8 cm. Lett dekk polentastavene med maismel. Friter i varm olje i 2 til 4 minutter, eller til de er sprø.