
Enkel sopprisotto
oppskrift på enkel sopprisotto som er perfekt for en rask og smakfull middag. enkel å lage, krever få ingredienser og passer til alle sesonger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 til 8 kopper kyllingkraft
- 150 gram tørkede sopp (porcini eller andre ville tørkede sopper)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 4 sjalottløk, finhakket
- 2 kopper arborio-ris
- 1/2 kopp hvit vermut
- 2/3 kopp revet Parmesan, pluss ekstra til servering
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp kraften og hell to kopper i en middels bolle. Tilsett tørkede sopp og la det trekke i 20 minutter, deretter sil av væsken og sett den til side. Sil væsken gjennom en fin sil dekket med osteklede eller kjøkkenpapir for å fjerne eventuelt grus. Hell soppliquiden tilbake i den varme kraften. Hold kraften varm over middels varme. Tørk soppen forsiktig med et kjøkkenpapir og stek den i en stor stekepanne med 1 spiseskje olivenolje.
- 2Varm opp resten av olivenoljen i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett sjalottløk og kok til den er myk. Tilsett ris og kok under omrøring til risen blir gjennomsiktig, ca. 3 til 5 minutter. Hell i vermut og rør til det er absorbert av risen. Tilsett den varme soppekraften, én kopp om gangen, under konstant omrøring. All kraften må være fullstendig absorbert før neste kopp tilsettes. Etter omtrent 20 minutter skal risen være mør, men ikke grøtete, og ha en kremet konsistens. Tilsett mer kraft om nødvendig. Vend inn de stekte soppen, Parmesan og smak til med salt og pepper. La det stå i ett minutt før servering. Strø over ekstra Parmesan, hvis ønskelig.