Gerrys kyllingenchiladas

Gerrys kyllingenchiladas

Prøv Gerrys Chicken Enchiladas, en enkel og smakfull rett med kylling, ost og krydder. Perfekt for middagen, helår, med 4 porsjoner og 350 kcal per porsjon.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvdelar
  • 2. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 3. 1 løk, hakket
  • 4. 1 (280 gram) boks hakkede tomater med grønne chilipepper
  • 5. 1 (410 gram) boks hermetiske tomater
  • 6. 12 små chilipepper, hakket (valgfritt)
  • 7. 1 (310 gram) boks kondensert kyllingsuppe
  • 8. 1 (410 gram) boks kyllingbuljong
  • 9. 1 bunt grønn løk, hakket
  • 10. 1/2 pint kremfløte
  • 11. 6 maistortillas (ca. 15 cm i diameter)
  • 12. 3 kopper revet Cheddarost
  • 13. 1 (280 gram) boks enchiladasaus

Fremgangsmåte

  1. 11. Kutt kyllingbryst i 2,5 cm brede strimler. Legg dem i en middels stor bolle med ønsket marinade, og la dem marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  3. 33. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Surr kylling og løk til kyllingen er jevnt brunet. Rør inn hakkede tomater med grønne chili, hermetiske tomater, chili, suppe og buljong. La blandingen koke opp. Reduser varmen, dekk til pannen, og la det småkoke i 20 til 30 minutter, eller til kyllingen ikke lenger er rosa og saften er klar.
  4. 44. Ta kyllingen ut av pannen, og riv den når den er avkjølt nok til å håndtere. I mellomtiden lar du pannen med blandingen småkoke og redusere til omtrent 2 1/4 kopper. I en middels stor bolle, bland den revne kyllingen med ca. 1/4 kopp av pannen med blanding (akkurat nok til å lage en pastaaktig konsistens). Bland inn halvparten av den hakkede grønne løken. Hell de resterende 2 koppene av pannen med blanding i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
  5. 55. I en annen panne, varm opp fløten på lav varme, vær forsiktig så den ikke koker. Dypp tortillalefser i den varme fløten for å myke dem opp og dekke dem. Fordel ca. 1/3 kopp kyllingblanding på hver tortilla. Topp med halvparten av den revne osten, og rull sammen tortillaene. Legg de rullede tortillaene med skjøten ned i den ildfaste formen, og hell over enchiladasaus. Strø resten av den revne osten over, og dryss resten av den hakkede grønne løken over osten. Stek uten lokk i den forvarmede ovnen i 25 minutter, eller til osten er smeltet og bobler.