
Enkle eple- og kanelmuffins
Lag deilige eple- og kanelmuffins på kort tid. Perfekt til frokost, snacks eller kaketid. Enkelt oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Sesong: høst
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1/2 teskje salt
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje malt kanel
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 egg
- 1/3 kopp melk
- 2 epler – skrellet, kjernet og hakket
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/3 kopp hvetemel
- 1/2 kopp smør, i terninger
- 1 1/2 teskjeer malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør seks muffinsformer eller kle dem med papirformer.
- 2Rør sammen 1 ½ kopp mel, ¾ kopp sukker, salt, bakepulver og 1 teskje kanel. Bland inn olje, egg og melk. Vend inn epler. Skje røren i de forberedte muffinsformene, og fyll opp til toppen.
- 3I en liten bolle, rør sammen ½ kopp sukker, ⅓ kopp mel, smør og 1 ½ teskje kanel. Bland godt med en gaffel og strø over de ustekte muffinsene.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 20 til 25 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av en muffin kommer ut ren.