
Tyske Spaetzle-kaker
Lær å lage autentiske tyske Spätzle dumplings med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller tilbehør, klar på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel
- 1/4 kopp melk
- 2 egg
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1 klype nykvernet hvit pepper
- 1/2 teskje salt
- 3,8 liter varmt vann
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Bland mel, salt, hvit pepper og muskatnøtt. Pisk eggene godt, og tilsett dem vekselvis med melken til de tørre ingrediensene. Bland til jevn deig.
- 2Press deigen gjennom en spaetzle-presse, eller en stor hullsikt eller metallrist.
- 3Slipp noen av gangen ned i kokende væske. Kok i 5 til 8 minutter. Sil godt av.
- 4Stek de kokte spaetzlene i smør eller margarin. Strø hakket frisk persille over, og server.