
Grillet kyllingsalat med Caesar-dressing
Lær hvordan du lager en smakfull grillet kylling caesar salat med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermåltidet eller en lett kveldsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel kylling, delt i fire
- 3 selleristenger, grovhakket
- 2 tørkede laurbærblader
- 1 stor gulrot, skrelt og delt i to
- 1 løk, skrelt og delt i to
- 2 pakker med pulverisert gelatin
- 1/4 kopp grovt revet Parmesan
- 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 3 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 2 never ferske flatbladede persilleblader
- Noen klyper knuste rød pepperflak
- 3 hardkokte egg, skrelte og skivet
- 1 baguette
- Ekstra jomfru olivenolje
- Revet Parmesan, noen store skjeer
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 2 hjerter av romanosalat, delt på langs
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 sitron, delt i to
Fremgangsmåte
- 1For aspicen: Legg kylling, selleri, laurbærblader, gulrot og løk i en stor kjele. Dekk med vann, kok opp og skru ned varmen. La det småkoke i 6 timer, og skum av underveis. Sil av kraften og sett kyllingen og kraften til side, kast grønnsakene og aromatene. Bruk en tang til å plukke kjøttet fra kyllingen og sett det til side. (Et alternativ til å lage kyllingkraft fra bunnen av er å bruke 1 liter ferdiglaget kyllingkraft og en hel grillet kylling.)
- 2Mål opp 1 kopp av kraften og hell den i en ildfast form på 20x20x5 cm. Tilsett gelatin og la det bløtlegge i 5 minutter.
- 3Mål opp ytterligere 3 kopper kraft og varm opp i en kjele til det småkoker. Hell dette i formen og visp forsiktig for å løse opp gelatinen.
- 4Tilsett den moste kyllingen, Parmesan, hvitløk, sitronsaft, Worcestershire-saus, persille, rød pepperflak og egg i kraft- og gelatinsblandingen. Pynt med egg, persille og pepperflak på en pen måte.
- 5La aspicen avkjøle i minst 8 timer, eller over natten. Sett også en liten bakeplate med oppkant, litt større enn formen, i kjøleskapet.
- 6Vend aspicen ut av formen ved å dyppe den i varmt vann, legg den kalde bakeplaten oppå og snu den. Bruk en pizzaskjærer til å kutte aspicen i pene 2x2 tommers terninger. Oppbevar i kjøleskapet til den skal serveres.
- 7For grillede krutonger og romaine: Forvarm grill eller grillpanne på høy varme til den er veldig varm.
- 8Skjær baguetten i tynne skiver på skrå. Du trenger åtte skiver som er 3 mm tykke. Resten av baguetten kan brukes til noe annet.
- 9Legg brødskivene i en stor bolle og vend dem med litt olivenolje, revet Parmesan og finhakket hvitløk. Sett til side.
- 10Gni romainesalatbladene med olivenolje og krydre med salt og pepper.
- 11Grill romainesalaten i ca. 4 minutter på hver side; utsiden skal være wiltet og brent, innsiden dampet men sprø. Grill brødskivene til de er ristet på hver side.
- 12Legg romainesalaten og krutongene på et stort fat eller skjærebrett, og krydre med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper igjen.
- 13Bruk tenger og kniv til å skjære romainesalaten i biter. Anrett med 2 krutonger og 2 terninger aspic på hver tallerken. Aspicen vil smelte når du spiser! MMMMMM!
- 14Denne oppskriften er laget av en deltaker under en kokkekonkurranse. Food Network Kitchens har ikke testet den for hjemmebruk, og vi kan derfor ikke garantere resultatet.