Hel kylling

Hel kylling

en enkel oppskrift på hel kylling med saftig kjøtt og sprøtt skinn. perfekt til søndagsmiddag eller festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 små løk
  • 2 kvister fersk rosmarin (hver ca. 10 cm lang)
  • 2 små sitroner
  • 1 spiseskje risvinseddik
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 1 teskje grovt salt
  • 1/2 teskje nykvernet pepper
  • 1 hel kylling (3 til 3 ½ kilo)

Fremgangsmåte

  1. 1Tynnskjær 1 løk. Fjern bladene fra 2 kvister rosmarin og finhakk bladene, og la kvistene være igjen. Riv skallet av 1 sitron.
  2. 2Bland i en liten bolle de skivede løkene, de finhakkede rosmarinstilkene, sitronskallet, eddik, sennep, saften av den revne sitronen, samt salt og pepper.
  3. 3Kutt den resterende løken og sitronen i to. Stikk hver av dem med en liten, skarp kniv slik at det er lett å tre på en pinne. Tre rosmarinstilkene gjennom løk- og sitronhalvdelene.
  4. 4Gni sennepsmassen inn i kyllingen og inn i hulrommene. Sett en rosmarinstilkepinne inn i hvert hulrom. Plasser kyllingen i en liten langpanne, dekk til og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten.
  5. 5Forbered en kull- eller gassgrill, og ordne kullene for indirekte grilling. Spray grillristen lett med vegetabilsk olje. Kullene bør være moderat varme.
  6. 6Plasser kyllingen over den kjøligere delen av grillen, dekk til og stek i 1 ½ time til 1 time og 45 minutter, og snu den minst 3 eller 4 ganger underveis, til saften renner ut når låret stikkes med en gaffel eller skarp kniv. Tilsett nye kull etter behov for å opprettholde moderat varme. Hvis du bruker gassgrill, juster brenneren lengst unna kyllingen til middels. La den stekte kyllingen hvile i ca. 10 minutter. Fjern løk og sitron fra hulrommene før servering.