
Hel kylling
en enkel oppskrift på hel kylling med saftig kjøtt og sprøtt skinn. perfekt til søndagsmiddag eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 små løk
- 2 kvister fersk rosmarin (hver ca. 10 cm lang)
- 2 små sitroner
- 1 spiseskje risvinseddik
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1 teskje grovt salt
- 1/2 teskje nykvernet pepper
- 1 hel kylling (3 til 3 ½ kilo)
Fremgangsmåte
- 1Tynnskjær 1 løk. Fjern bladene fra 2 kvister rosmarin og finhakk bladene, og la kvistene være igjen. Riv skallet av 1 sitron.
- 2Bland i en liten bolle de skivede løkene, de finhakkede rosmarinstilkene, sitronskallet, eddik, sennep, saften av den revne sitronen, samt salt og pepper.
- 3Kutt den resterende løken og sitronen i to. Stikk hver av dem med en liten, skarp kniv slik at det er lett å tre på en pinne. Tre rosmarinstilkene gjennom løk- og sitronhalvdelene.
- 4Gni sennepsmassen inn i kyllingen og inn i hulrommene. Sett en rosmarinstilkepinne inn i hvert hulrom. Plasser kyllingen i en liten langpanne, dekk til og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten.
- 5Forbered en kull- eller gassgrill, og ordne kullene for indirekte grilling. Spray grillristen lett med vegetabilsk olje. Kullene bør være moderat varme.
- 6Plasser kyllingen over den kjøligere delen av grillen, dekk til og stek i 1 ½ time til 1 time og 45 minutter, og snu den minst 3 eller 4 ganger underveis, til saften renner ut når låret stikkes med en gaffel eller skarp kniv. Tilsett nye kull etter behov for å opprettholde moderat varme. Hvis du bruker gassgrill, juster brenneren lengst unna kyllingen til middels. La den stekte kyllingen hvile i ca. 10 minutter. Fjern løk og sitron fra hulrommene før servering.