Hello Fresh Mobile Banner
Spanakopita

Spanakopita

Lær hvordan du lager den perfekte spanakopita med vår enkle oppskrift. En smakfull gresk pai fylt med spinat og fetaost, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 3 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 1/2 kopp hakket grønn løk, hvite og grønne deler
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 900 gram fersk babyspinat, trimmet, vasket og grovhakket
  • 1/2 sitron, presset
  • 2 egg, lett pisket
  • 340 gram fetaost, smuldret
  • 1 ss korianderfrø, ristet og malt
  • 1/2 ts nyrevet muskatnøtt
  • 225 gram usaltet smør, smeltet
  • 1 pakke filodeig
  • 1/4 kopp finhakket oregano
  • 1/4 kopp finhakket gressløk
  • 1/2 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenolje i en stor stekepanne og sett den på middels varme. Surr løk og hvitløk i 3 minutter til de er myke. Tilsett spinat, krydre med salt og pepper, og fortsett å surre til spinaten er slapp, ca. 2 minutter. Tilsett sitronsaft, fjern fra varmen og hell over i en sil, og klem ut overflødig væske. La det avkjøle. Fyllet må være kaldt og tørt for at filodeigen ikke skal bli soggy. I en middels stor bolle, visp eggene sammen med fetaost, koriander og muskatnøtt. Krydre, og vend deretter inn den avkjølte spinaten til den er godt blandet.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Pensle to bakeplater med litt smør. Rull ut filodeigen og legg et ark flatt på en arbeidsflate. Pass på å holde filodeigen dekket med et fuktig, men ikke vått, kjøkkenhåndkle mens du jobber for å forhindre at den tørker ut og blir sprø. Pensle arket med smør, og strø jevnt over med oregano og gressløk. Gjenta med to flere ark filodeig, og legg dem oppå hverandre. Med en skarp kniv eller pizzaskjærer, kutt arkene på langs i tre deler for å danne 2,5 cm brede strimler. Gjør dette med alle arkene.
  3. 3Legg en toppet teskje med fyll nær et hjørne av den lagdelte filodestripen. Brett enden i en vinkel over fyllet for å danne en trekant. Fortsett å brette trekanten langs stripen til du når enden, som å brette opp en flagg. Pensle toppen med smør og dryss over parmesan, og legg på den forberedte bakeplaten. Dekk til mens du fortsetter med resten av bakverket. Gjenta til alt fyll og filodestripene er brukt opp. Stek i 20 til 30 minutter til trekantene er sprø og gyldne. Server varm, lunken eller kald.