Eggs à la Paloma
oppskrift på eggs a la paloma - en smakfull spansk forrett med egg, tomat og krydder. perfekt for en rask og smakfull start på dagen eller som liten forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 2 ss revet løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 1/4 ts chilipulver
- 1/2 ts malt spisskummen
- 1/2 ts tørket oregano
- 1 (8 unser) boks med tomatsaus i spansk stil
- 1/4 kopp grønnsaksbuljong eller vann
- 1 1/2 kopper (fjernet fra skinnet og smuldret) mexicansk chorizo
- 2 Hass-avokadoer
- 1 lime, presset saften av
- Havsalt og nykvernet svart pepper
- Vegetabilsk oljespray til koking
- 12 egg
- 1 kopp revet Oaxaca-ost (se Kok's Notes) eller mozzarellaost
- 1/2 kopp crema Mexicana (se Kok's Notes) eller rømme
- Finhakket fersk koriander til pynt
- Spesialutstyr: 6 ildfaste former (5 1/2 x 1 tomme eller tilsvarende størrelse)
Fremgangsmåte
- 1For å lage tomatsausen: Varm opp olivenoljen på middels varme i en liten kjele. Tilsett løk og hvitløk og kok, under omrøring, til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn chilipulver, spisskummen og oregano. Kok, under omrøring, til det dufter godt, 1 til 2 minutter. Rør inn tomatsausen og smak til med salt og pepper. Tilsett kraften, kok opp, og juster deretter varmen slik at sausen småkoker. Kok, under omrøring av og til, til sausen er lett tykkere, ca. 15 minutter.
- 2Sett risten ca. 10 cm fra grillen og forvarm grillen.
- 3Kok chorizo i en middels stor stekepanne på middels varme, under omrøring av og til, til den dufter godt, 3 til 4 minutter. La den renne av på kjøkkenpapir og sett til side.
- 4Del avokadene i to, fjern steinen og skrell halvdelene. Skjær hver halvdel i 6 tynne skiver på langs. Bland sammen i en middels bolle med limesaften.
- 5Fordel chorizoen i 6 ildfaste, individuelle serveringsformer, ca. 14 cm brede og 2,5 cm dype. Dekk chorizoen i hver form med 4 tynne avokadoskiver.
- 6For å koke eggene: Spray en stekepanne eller takke med vegetabilsk matlagingsspray og varm opp på middels varme. Legg i så mange egg som får plass uten å berøre hverandre, og kok til undersiden av eggene er stivnet, ca. 1 minutt. Skru ned varmen til lav og kok til eggehvitene er helt stivnet, ca. 3 minutter. Legg 2 egg oppå avokadoen i hver form. Gjenta med de resterende eggene.
- 7Fordel tomatsausen i de 6 formene, og dekk eggene med et tynt, jevnt lag saus. Strø osten over sausen, og fordel den jevnt. Grill til osten smelter, ca. 1 minutt. Topp hver form med en teskje crema og dryss hakket koriander over. Server resten av cremen separat.
- 8Kokkens notater: Crema Mexicana er et mildt surt meieriprodukt med en konsistens som gjør det perfekt til å dryppe over ferdige retter. Den fås i latinamerikanske butikker og noen supermarkeder. Hvis du ikke finner den, kan du erstatte med rømme, utvannet med litt vann.
- 9Oaxaca-ost er en mild, trådet ost fra delstaten Oaxaca i Mexico. Den er tilgjengelig i latinamerikanske butikker og noen supermarkeder. Helmelkmozzarella er et perfekt alternativ.