
Indrefilet av storfe
Lær å lage saftig roast tenderloin av storfe med vår enkle oppskrift. Perfekt for spesielle anledninger eller søndagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 til 41/2 pund trimmed filet mignon, bundet og romtemperert
- 2 spiseskjeer finhakket fersk rosmarin og timian, eller 1 spiseskje hver tørket rosmarin og timian, smuldret
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 2 teskjeer knust svart pepper, eller etter smak
- 1 1/2 teskjeer kosher salt, eller etter smak
- 2/3 kopp finhakkede sjalottløk
- 2/3 kopp pluss 3 spiseskjeer Madeira
- 1 1/2 teskjeer finhakket fersk rosmarin og timian, eller 1/2 teskje tørket rosmarin og timian, smuldret
- 1 laurbærblad
- 3 kopper storfekraft eller buljong
- 1 spiseskje tomatpuré
- 2 spiseskjeer arrowroot eller maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 275 grader Fahrenheit. Tørk kjøttet godt. I en liten bolle blander du rosmarin, timian, hvitløk, pepper og salt. Gni krydderblandingen inn i kjøttet og plasser det på en rist i en stekepanne. Stek kjøttet i 45 til 50 minutter, eller til en kjøtttermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 130 til 140 grader Fahrenheit, for medium-rare. Overfør kjøttet til et skjærebrett og la det hvile, løst dekket, i 10 minutter.
- 2Lag sausen: I en kjele blander du sjalottløk, 2/3 kopp Madeira, timian, rosmarin og laurbærblad, og reduserer blandingen til 1/3 kopp. Tilsett kraft og tomatpuré, og la det småkoke under omrøring av og til i 20 minutter.
- 3I en liten bolle blander du resten av Madeiraen med arrowroot til en jevn blanding, og visper den inn i sausen. La det småkoke i ytterligere 5 minutter, eller til sausen er lett tykkere. Hold den varm. Før servering siler du sausen over i en sauskanne.