Daddel-kaker

Daddel-kaker

Lær hvordan du lager perfekte date squares med denne enkle oppskriften. Ideell dessert for enhver anledning, med sprø bunn og myk fylling.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 12 spiseskjeer (1 1/2 stikker) usaltet smør, pluss litt til smøring av formen
  • 2. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 3. 1 1/2 kopper hurtigkokte havregryn
  • 4. 1 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 5. 1/2 teskje natron
  • 6. Daddelpuré, oppskrift følger
  • 7. 2 kopper dadler, uten stein og hakket
  • 8. 1 sitron, presset og revet skall
  • 9. En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en bakeform på 20 x 20 cm, og sett den til side. I en stor bolle, bland mel, havregryn, brunt sukker og natron. Tilsett smør, og bland med fingertuppene til blandingen ligner grove smuler. Overfør to tredjedeler av smulene til den forberedte formen, og trykk dem ut i bunnen og opp langs sidene. Fordel datepastaen over bunnen av deigen. Dekk med resten av smulene. Stek til det er gyllent, ca. 35 minutter. Overfør formen til en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Vend ut på en tallerken, og snu deretter over på et skjærebrett. Kutt i 5 cm store firkanter. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil én uke.
  2. 22. Legg dadlene i en liten kjele med 2,5 dl vann, sitrusskall og sitronsaft. Kok opp på middels varme til de er myke, ca. 12 minutter. Fjern fra varmen, og la avkjøle helt før bruk.
  3. 33. Gir: 2 kopper