Pølse- og eggegrateng

Pølse- og eggegrateng

Oppdag en enkel og smakfull oppskrift på pølse- og egggrateng. Perfekt til frokost eller brunch – rask å lage og full av god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 pund kjøttdeig av svinepølse
  • 1 spiseskje smør
  • 4 grønne løk, hakket
  • 1/2 pund ferske sopp, skivet
  • 10 egg, pisket
  • 1 (16 unse) beholder med lett cottage cheese
  • 1 pund Monterey Jack-ost, revet
  • 2 (4 unse) bokser med hakkede grønne chilipepper, drenert
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 1/3 kopp smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Legg pølsen i en stor, dyp stekepanne. Kok over middels høy varme til den er jevnt brun. Sil av fett og sett til side. Smelt smør i pannen, og kok og rør inn den grønne løken og soppene til de er møre.
  2. 2I en stor bolle, bland eggene, cottage cheese, Monterey Jack-ost og chili. Rør inn pølsen, den grønne løken og soppene. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form lett.
  4. 4I en bolle, sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland inn det smeltede smøret. Rør melblandingen inn i eggeblandingen. Hell over i den forberedte ildfaste formen.
  5. 5Stek i 40 til 50 minutter i den forvarmede ovnen, eller til den er lett brun. La den hvile i 10 minutter før servering.